به گزارش خبرنگار ایلنا قیمت هر کیلو فیله تولیدی تیلاپیا معادل 3.7 دلار در سال 2008 به 4.4 دلار درسال 2014 افزایش یافته است،این آمار نشان می دهد علی رغم افزایش تولید، تقاضا همچنان در بازار رو به افزایش است که توانسته قیمت را در سطح بالا حفظ نماید.
با توجه به وجود بازار پسندی مناسب ، و دیگر خصوصیات زیستی گونه تیلا پیای نیل از جمله رشد مناسب، مقاومت در مقابل بیماری ها ، تطابق پذیری این گونه به انواع سیستمهای پرورش، نیاز اکسیژنی و آبی کم نسبت به گونه های دیگر، تحمل درجه شوری و درجه حرارت بالا، تراکم پذیری بالا، پذیرش غذای دستی ، ضریب تبدیل غذای پایین، تخم ریزی در طول سال، کوتاه بودن دوره تخم ریزی و تخمریزی متناوب و نرخ رشد بالا سبب شده تا پرورش این گونه از مکان اصلی خود (آفریقا) به بیش از 135 کشور جهان گسترش یافته و به عنوان دومین گونه پرورشی بعد از کپور در جهان در آید.
طبق پیش بینی های سازمان خواروبار کشاورزی (FAO)با توجه به رشد روز افزون تولید این گونه در سالهای اخیر به جایگاه اول تولید در سالهای آتی خواهد رسید. آنچه سبب شده این گونه به این جایگاه تولید برسد علاوه بر ویژگی های زیستی ، اقتصادی بودن و قدمت 5000 ساله پرورش این گونه را می توان نام برد. کشور ما نیز از این امر مستثنی نیست و موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور را بر آن داشته تا با هماهنگی با سازمانهای ذیربط نسبت به واردات این گونه اقدام و پس از بررسیهای علمی پژوهشی لازم این گونه را به عنوان گونه جدید پرورشی به بخش اجرا معرفی نماید.
امروزه در کشور تولید ماهیان گرم آبی در هر هکتار 5-3 تن می باشد این در حالی است که در شرایط مشابه و با مصرف آب کمتر می توان تا 20 تن در هر هکتار محصول تیلاپیا برداشت نمود که در شرایط کنونی این طرح نه تنها با بحث اقتصاد مقاومتی سازگار است بلکه از واردات بی رویه فیله و خروج ارز نیزجلوگیری می شود ضمن آن که منابع ملی طبیعی مانند آب و انرژی نیز بواسطه ویژگی های خاص تیلاپیا در زمینه آبزی پروری مورد استفاده بهینه قرار خواهند گرفت. بعلاوه باتوجه به اهمیت آب شیرین، می توان برخی از فعالیت های شیلاتی وابسته به آب شیرین را به سمت بهره برداری از آب های شور متمایل نمود.
............................................................................................
فروش ماهی و بچه ماهی تیلاپیا
فروش و پخش ماهی و بچه ماهی تیلاپیا جهت پرورش در وزن های مختلف
کلی - جزیی
ارسال به سراسر کشور
ادرس : شهریار
جهت خرید و مشاوره با ما تماس بگیرید
09300815947
گسترش مناطق بیابانی و وجود حجم عظیمی از منابع آب شور بدون استفاده در این استان سبب ایجاد پتانسیل آبزی پروری شده است.
نبود منابع آب های آزاد در منطقه و بسته بودن سفره های زیرزمینی و عدم تداخل با آب های آزاد و غیر آزاد سبب شده مرکز تحقیقات ملی آبزیان آب های شور به عنوان سایت قرنطینه نگهداری و مطالعه گونه های غیر بومی آبزیان کشور به شمار رود.
به گفته ی رئیس مؤسسه تحقیقات شیلات ایران مرکز تحقیقات ماهیان آب شور داخلی بافق تنها مرکز تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا در استان یزد است و ظرفیت تولید سالانه 300 هزار قطعه بچه ماهی تیلاپیای تک جنس را داراست
رییس شیلات ایران گفت: این مرکز قابلیت صادرات به کشورهای حوزه خلیج فارس و اروپایی را دارد و بستری برای اشتغال و سرمایه گذاری را در کویر فراهم کرده است.
وی گفت: این مرکز سالانه ظرفیت تولید بیش از300هزار قطعه بچه ماهی تیلاپیا را داراست.
مطلبی گفت : این مرکز قادر است با پژوهشها و برنامه هایی که دارد ماهانه بیش از 20 هزار بچه ماهی به بخش خصوصی بدهد تا پرورش دهند، البته این پرورش زیر نظر مرکز شیلات و مرکز تحقیقات بافق انجام خواهد شد.
وی افزود: از آنجا که از این آب در صنعت و کشاورزی استفاده نمی شود , پرورش ماهیان خاویاری زمینه ای مناسب برای استفاده بهینه از این آبهاست.
به گفته ی مدیرامور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی استان یزد تیلاپیا نخستین گزینه آبزی پروری در آب های شور است.
مبینی گفت: این گروه همچنین یکی از آبزیان تجاری با ارزش است که توسعه پرورش آن با توجه به ویژگی های بیولوژیک منحصر به فرد، طی سال های اخیر در جهان قابل توجه بوده است تا آنجا که فقط در سال 2002 یکصد کشور (ازجمله غالب کشورهای همسایه ایران) اقدام به پرورش آن نموده اند.
وی افزود: نتایج بررسی های مختلف تاکنون در زمینه سازگاری و پرورش و مولد سازی با استفاده از تکنیک های پیشرفته، حاکی از موفقیت و نتایج مطلوب تکامل غدد جنسی در شرایط پرورش منطقه بوده است که ورود تیلاپیا چشم انداز روشنی در این زمینه در منطقه و استان های دیگر با شرایط اقلیمی مشابه ایجاد کرده است.
مبینی خاطرنشان کرد رشد سریع ، مقاومت بیشتر در برابر طیف وسیعی از شرایط زیست - محیطی مانند دما، شوری، مقاومت نسبت به استرس و بیماری ها، قدرت تولیدمثل بالا و دوره کوتاه تولیدمثلی، تغذیه از مواد غذایی کم ارزش و هزینه تولید کم و طعم و مزه ی ماهی تیلاپیا ، مورد توجه مردم است.
سازگاری با شرایط متنوع زیست- محیطی و بازارپسندی بالای تیلاپیا، این گونه را به یکی از مشهورترین ماهیان برای پرورش در سراسر دنیا تبدیل کرده است.
.............................................................................................
فروش ماهی و بچه ماهی تیلاپیا
فروش و پخش ماهی و بچه ماهی تیلاپیا جهت پرورش در وزن های مختلف
کلی - جزیی
ارسال به سراسر کشور
ادرس : شهریار
جهت خرید و مشاوره با ما تماس بگیرید
09300815947
به گزارش خبرگزاری فارس از بافق، بافق شهری در قلب کویر ایران، بخشندگی کویرش را همواره قدردان است و به همت بزرگمردان عرصه تولید در دل کویر خشک و لمیزرع اما بخشنده بافق و با استفاده از آب چاه و قنات، انواع ماهیان سردابی و گرمابی پرورش داده میشود.
سازگاری این نوع ماهی با شرایط اقلیمی و آب و هوایی استان یزد بهویژه در کویر بافق بسیار خوب است و با توجه به مقاومت بالای این ماهی در آبهای شور، پتانسیل بسیار خوبی برای توسعه پرورش و تولید ماهی تیلاپیا در استان یزد وجود دارد که باید از آن بهرهگیری شود.
در شرایطی که استان یزد با محدودیت و کمبود آب مواجه است، پرورش اینگونه ماهی در استان مقرون به صرفه است.
ماهی تیلاپیا سومین آبزی پرورشی جهان است که به دلیل خصوصیات مثبت از جمله امکان تطابق با محیط جدید، تولید مثل سریع و رشد مناسب در بیش از 100 کشور جهان به عنوان ماهی پرورشی پذیرفته شده است.
ماهی تیلاپیا دارای ارزش اقتصادی بسیار زیادی است به گونهای که با گذشت پنج ماه دارای وزنی معادل 600 تا 700 گرم خواهد شد.
برنامههای تحقیقاتی بر روی تیلاپیا با موفقیت انجام شد
معاون دفتر توسعه منابع آبزی و ماهیان آب شیرین سازمان شیلات ایران در مورد ماهی تیلاپیا به خبرنگار فارس گفت: سازمان شیلات کشور از سالها پیش کار تحقیق و مطالعه و تک جنس کردن گونه تیلاپیا را در مرکز تحقیقات بافق با موفقیت انجام داده است.
جمشید سیفی تصریح کرد: توجه به پرورش ماهی تیلاپیا در کشور به دلیل رشد بالایی که دارد موجب میشود سالانه صدها تن ماهی در کشور تولید شود و سرانه مصرف را افزایش دهد که این روند انقلابی در تولید گوشت ماهی و سفید برپا میشود.
وی افزود: سرانه مصرف ماهی در کشور حدود 12 کیلوگرم است که این میزان باید به بالای 15 کیلوگرم برسد.
....................................................................................
فروش ماهی و بچه ماهی تیلاپیا
فروش و پخش ماهی و بچه ماهی تیلاپیا جهت پرورش در وزن های مختلف
کلی - جزیی
ارسال به سراسر کشور
ادرس : شهریار
جهت خرید و مشاوره با ما تماس بگیرید
09300815947
ماهی تیلاپیا در سالهای اخیر به دلیل فیله بودن و نداشتن تیغ و بو، به یکی از ماهیهای پرطرفدار در ایران تبدیل شده است. یکی از نکتههایی که به تازگی در مورد این ماهی مطرح شده و برخی از طرفداران آن را نگران کرده، همهچیزخوار بودن این ماهی است.
ماهی تیلاپیا در سالهای اخیر به دلیل فیله بودن و نداشتن تیغ و بو، به یکی از ماهیهای پرطرفدار در ایران تبدیل شده است. یکی از نکتههایی که به تازگی در مورد این ماهی مطرح شده و برخی از طرفداران آن را نگران کرده، همهچیزخوار بودن این ماهی است. یعنی خیلیها نگران این هستند که نکند همهچیزخوار بودن تیلاپیا، تاثیری منفی بر سلامت گوشت آن بگذارد و سلامت مصرفکننده را تهدید کند. اما همهچیزخوار بودن تیلاپیا، ضرری برای انسان ندارد.
در واقع، ماهیها، ماکیان یا سایر حیواناتی که از گوشت آن ها استفاده میکنیم، رژیمهای غذایی متفاوت و خاصی دارند. هر نوع ماده خوراکی که این حیوانات مصرف میکنند، در بدن آن ها تجزیه و متابولیزه میشود.
فرآیند متابولیزه شدن ترکیبهای وارد شده به بدن حیوانات مختلفی مانند ماهی، باعث تبدیل این ترکیبها به ترکیبهای مفیدی مانند اسیدهای آمینه یا پروتئین در بدن حیوان میشود.
برخی گمان میکنند محیط زیست به دلیل ناسالم بودن گوشت ماهی تیلاپیا، مخالف پرورش آن در آبهای داخلی است؛ در صورتی که دلیل مخالفت محیط زیست، مسائل زیست محیطی است، نه مشکلات تغذیهای.
ماهی تیلاپیا، نوعی ماهی غیربومی است که اگر بدون حساب و کتاب و بیبرنامهریزی برای پرورش در آبهای داخلی رها شود، میتواند گونههای بومی را نابود و زمینه از بین رفتن ماهیهای داخلی را فراهم کند. به همین دلیل محیط زیست اصرار دارد قبل از پرورش داخلی تیلاپیا در سطح وسیع، تمام زوایای زیست محیطی آن ارزیابی شود.
معمولا مصرف 2 وعده ماهی در هفته توصیه میشود. اگر خانوادهای بخواهند به این توصیه عمل کنند و حدود 8 وعده ماهی در طول ماه بخورند، میتوانند یکی دو وعده از این 8 وعده را تیلاپیا مصرف کنند. با این حال و از آنجا که شعار «تعادل، تنوع و تناسب»، همواره در علم تغذیه وجود دارد، در مورد ماهیها هم ما باید این تعادل و تنوع را حفظ کنیم و انواع مختلفی از آن ها را خریداری و مصرف کنیم.
منبع: سلامتیران - دکتر آراسب دباغمقدم، متخصص بهداشت مواد غذایی
........................................................................................
فروش ماهی و بچه ماهی تیلاپیا
فروش و پخش ماهی و بچه ماهی تیلاپیا جهت پرورش در وزن های مختلف
کلی - جزیی
ارسال به سراسر کشور
ادرس : شهریار
جهت خرید و مشاوره با ما تماس بگیرید
09300815947
به گزارش خبرگزاری فارس، عیسی گلشاهی مدیرکل دفتر توسعه بازار شیلات طی یادداشتی به پاسخگویی در مورد شبهاتی که اخیرا درباره استفاده از ماهی تیلاپیا مبنی بر آلوده بودن گوشت این ماهی، پرچرب بودن و داشتن خصوصیاتی نزدیک به گوشت قرمز مطرح شده بود، پرداخت و گفت: مقدار کل تولید این ماهی بر اساس آمار ارایه شده از سوی فائو به میزان تقریبی 4 میلیون تن بوده و کشورهای اصلی پرورش دهنده این ماهی در جهان به ترتیب میزان تولید عبارتند از چین با 36 درصد، مصر با 15.3 درصد، اندونزی با 15 درصد، برزیل با 6.3 درصد، تایلند با 3.5 درصد، بنگلادش با 2.6 درصد، فیلیپین با 2.3 درصد، تایوان با 1.7 درصد و ویتنام با 1.6 درصد از سهم تولید جهانی که در مجموع 84.3 درصد از سهم تولید را به خود اختصاص دادهاند.
در زمینه تجارت ماهی تیلاپیا کشور چین با صادرات 223 هزار تن، بیشترین میزان صادرات را به خود اختصاص داده و آمریکا با واردات 9 درصد از مجموع ماهی تیپلاپیای صادراتی کشورهای مختلف بزرگترین مصرف کننده این ماهی در جهان است.
واردات تیلاپیا به طور متوسط طی سال 2013 به اتحادیه اروپا از مبادی چین و اندونزی به میزان 14 درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته است.
تولید این ماهی به علت هزینه بسیار پایین تولید، نیاز اکسیژنی پایین، قابلیت رشد و تکثیر سریع، قابلیت تطبیق با انواع شوری آب، مقاومت نسبی در برابر بیماریها و قابلیت تولید در انواع شرایط آب و هوایی به سرعت در حال افزایش بوده به نحوی که از آن به عنوان مرغ آبزیپروری یاد میشود.
براساس اعلام فائو تا سال 2030 میزان تولید این ماهی به عنوان راهحلی برای جهش در آبزی پروری و افزایش تولید پروتئین حیوانی به بیش از 14.7 میلیون تن خواهد رسد که از این مقدار 7.4 میلیون تن در چین و 7.3 میلیون تن در سایر مناطق جهان تولید خواهد شد.
کم چرب بودن، رشد سریع و گیاهخوار بودن این ماهی از فاکتورهایی است که سبب جلوگیری از تجمع فلزات سنگین از قبیل جیوه در آن میشود، لذا از مزایای این ماهی محسوب میشود.
در عین حال از میزان انرژی حاصله از مصرف یک وعده 100 گرمی تیلاپیا، 81 درصد انرژی حاصله ناشی از پروتئین و 19 درصد ناشی از چربی و در ماهیان چربتر نظیر کپور 60 درصد از پروتئین و 40 درصد از چربی است. که با توجه به قابلیت بالای هضم و جذب پروتئین در آبزیان، این موضوع یکی از مزایای ماهی تیلاپیا در کنار طعم پذیری بسیار عالی ماهی تیلاپیا است.
........................................................................................
فروش ماهی و بچه ماهی تیلاپیا
فروش و پخش ماهی و بچه ماهی تیلاپیا جهت پرورش در وزن های مختلف
کلی - جزیی
ارسال به سراسر کشور
ادرس : شهریار
جهت خرید و مشاوره با ما تماس بگیرید
09300815947